Soldados Nunca Mais

'Nooit meer kindsoldaat'. Lees hier over het project Soldados Nunca Mais.

Read More

Interview met Camiel Hageman

Camiel Hageman geeft in een interview aan het Dagblad van het Noorden aan waarom hij zo nauw betrokken is geraakt bij de IBISS Foundation en het project Soldados Nunca Mais in het bijzonder. Lees hier het volledige artikel uit het Dagblad van het Noorden.

Read More

Interview Ex-Soldado Max

Bekijk hier het volledige interview met ex-soldado Max. Eén van de grootste ex-drugsbazen van Rio de Janeiro. Het interview bestaat uit vijf delen en is voor zowel Brazilanen als Nederlanders te volgen.

Read More

Interview met Luciano en Hugo

Luciano en Hugo, voetballer en oud-voetballer van FC Groningen, zijn geïnterviewd over IBISS, favela's en voetbal. Nieuwsgierig? Lees dan hier het complete verslag van het interview op de site.

Read More

Bestel hier uw B'4Brazil armbandje

De opbrengst van de armbandjes gaat volledig naar het project Soldados Nunca Mais!

Read More

Interview Fabio

Fabio is een ex-Soldado van het beruchte Commando Vermelho (CV) in de stad Rio de Janeiro. Lees hier meer over hoe en waarom Fabio uit de drugswereld stapt.

Read More

Help mee!

Als donateur draagt u structureel bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van duizenden straatkinderen en andere mensen die maatschappelijk zijn buitengesloten.

Projecten

Soldados Nunca Mais

Soldados Nunca Mais is een project van IBISS dat poogt de jeugd uit de favela’s (met name de jongens) uit de handen van drugsmaffia te houden. 81% van deze jongens in favela’s haalt hun 21ste niet.

Lees meer

IBISS Foundation

IBISS is een organisatie die zich sinds het jaar 1989 inzet voor minderbedeelden in de favela’s van Rio de Janeiro. Dit wordt gerealiseerd door middel van de inzet van scholing en dans- en sportprojecten.

Lees meer

Minas Nunca Mais

Minas Nunca Mais is een project van IBISS gericht op de vriendinnetjes (Minas) van de drugsbazen. Eenmaal zwanger worden deze meisjes vaak gedumpt en ‘vervangen’ door een volgende mina.

Lees meer

Overige projecten

Naast Soldados nunca Mais en Minas Nunca Mais worden er door IBISS verschillende soorten projecten gehouden in en de favela’s van Rio Janeiro. Neem hier een kijkje bij verschillende van deze projecten.

Lees meer